Follower Cantik dan Kacak:

Tinggalkan Jejak:

Klik untuk menangi hadiah korang

ads ads ads ads ads ads ads

Tuesday, July 9, 2013

Selamat Berpuasa

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan Al-Mubarak


Seperti yang kita tahu puasa adalah rukun Islam. Jadi pada umat Islam semua diwajibkan berpuasa, kecuali lah bagi kaum hawa yang uzur. Bagi yang meninggalkan puasa tanpa sebab yang kukuh hukumnya adalah haram.Pada korang yang belum hafal niat puasa boleh baca ni. Jangan lupa bangun sahur. Hukumnya sunat, walaupun tidak diwajibkan, tapi digalakkan. Dapat pahal sunat pon ok kan :) Makan kurma adalah sunnah nabi. Itu pon dapat pahala jugak. Banyak kelebihan kurma kalau korang nak tahu, salah satunya dapat memberikan tenaga. Sila la rajinkan diri untuk google ye.


Tadi sempat jap beli dekat AEON Wangsa Maju. Zaza kurang sikit makan kurma. Tapi kalau makan tu suka yang jenis kurma basah. Rasa fresh gitu. Kurma coklat ni memang sedap sangat. Kalau makan yang salut coklat ni memang la sume sedap ye tak? *gelak*Harga RM13.90 ada 15 biji dalam satu kotak. Kena la sep sikit makan sehari sekali :(
Tak rugi beli kalau nak merasa. Sebab kurma jenis ni musim bulan puasa je yang banyak kat kedai. Kalau tak jenuh nak cari kt kilang Yusuf Taiyoob kat Penang.
Korang tengoklah video ni dulu. Harap dapat menceriakan hari korang. Enjoiceeeesss!!!
Ok semua, Happy Fasting....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...